Case: PurifLED toimistohuone – TVOC seuranta Suomiconnect Oy:n anturilla

Case: PurifLED toimistohuone – TVOC seuranta Suomiconnect Oy:n anturilla

Puhtaampi sisäilma PurifLED:lla

PurifLED antiviraalisen moduulivalaisimen fotokatalyyttinen ilmanpuhdistus parantaa merkittävästi sisäilman laatua tuhoamalla viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita orgaanisia yhdisteitä. Lisäksi PurifLED:in kehittynyt suodatusjärjestelmä suodattaa tehokkaasti sisäilman pölyä ja pienhiukkasia. 

Sisäilman puhtauteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota ja kehittyneiden mittausmenetelmien ansiosta sitä on nykyään helppo seurata niin kotona, kuin työpaikoillakin. Sisäilman laatua mitataan monilla eri tavoilla. Yleinen tapa on mitata haihtuvien orgaanisten yhdisteiden tasoa(TVOC). Viimeisimpien tutkimusten mukaan myös tautien tarttuminen ihmisestä toiseen voi tapahtua merkittävästikin juuri sisäilman välityksellä. 

Sisäilman epäpuhtauksien ja haihtuvien yhdisteiden reitti altistumiselle on erittäin yksinkertainen: me vietämme yli 90 % ajastamme rakennusten sisällä ja hengitämme päivittäin noin 15–20m3 ilmaa. Ulos ja sisään hengittämämme ilmamassa painaa keskimäärin noin 20 kg. Tämä on selvästi suurin massavirta ihmiskehoon päivässä.


Case: PurifLED toimistohuoneessa, TVOC-tasojen seuranta -Suomiconnect Oy

Toimistohuoneen TVOC-tasot laskivat noin 80%

Tilan kuvaus: Yhden hengen toimistohuone toimistorakennuksessa. Huoneen mitat: korkeus 2,7m, leveys 3m, pituus 4m (tilavuus 32,4m3). Huonetilassa normaali ilmanvaihto, tulo- ja poistoilmaventtiilit. 

PurifLED asennus: Huonetilassa asennettuna 1kpl PurifLED -moduulivalaisimia upotettuna alaslaskettuun moduulialakattoon.

Mittaus: Huonetilassa oli asennettuna Decentlab DL-IAM monitoimianturi (Suomiconnect Oy)

Kuvaus: Mitattiin TVOC- ja CO2-tasoja viikon ajan toimistohuoneessa. Aluksi pidettiin PurifLED:iä puhallinnopeudella 2 ja puolessa välissä viikkoa sammutettiin ilmanpuhdistin. 

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Tulokset ja havainnot

  • Kytkettäessä PurifLED pois, todetaan merkittävä noin 80% nousu TVOC-tasoissa
  • Hiilidioksiditasojen nousu päivittäin näyttää käytännössä sen, että työntekijä tulee huonetilaan. 
  • Myös TVOC-tasojen nousu huonetilassa todetaan nousevan piikkimäisesti työtekijän ollessa tilassa.

Avaa
Hei, Tervetuloa Ledimolle!
Kuinka voimme auttaa?